Siguranță și utilitate
Cabine Containere proiectează, construiește și montează diferite tipuri de unități rezidențiale de mici, medii și mari dimensiuni, containere și cabine, construcții prefabricate, sisteme modulare și mobile. Containerele și cabinele sunt potrivite a funcționa drept clădiri utilitare pentru diferite destinații.
Container depozitare – Unități funcționale și spațioase
O unitate tip container depozitare este potrivită în contextul unei exploatări de șantier în cadrul unei baze de administrație. Containerul de depozitare este realizat din structură de oțel galvanizat fără sudură, fiind asamblat cu șuruburi autofiletante cu garnitură. Dimensiunile construcțiilor variază în funcție de cerințe – de la 240x300x263cm până la 400x600x280cm, cu posibilitatea unirii a două containere pentru a crea incinte open-space cu lungimi de 7 metri.
Unitatea poate fi dotată cu etajere și spațiul poate fi compartimentat cu ușurință pentru a găzdui două sau trei încăperi pentru depozitare. Deosebirea dintre un container depozitare și un container rezidențial este opțiunea pentru numărul de ferestre sau lipsa acestora, în funcție de utilizarea incintei – container de depozitare materiale, container de prim-ajutor sau pentru provizii.
Construcții modulare
Constructiile furnizate de compania Cabine Containere îmbină structuri modulare fabricate printr-un sistem brevetat de companie gândit să îmbine materiale prefabricate ușoare și rezistente în structuri modulare, montabile și demontabile pentru a oferi avantaje majore la nivel de termo și hidroizolare, transportare, întreținere și personalizare.
Un container marca Cabine Containere poate fi cel mai confortabil habitat rezidențial, complet echipat și dotat cu toate sistemele esențiale – electrice, sanitare, comunicații etc, dar poate funcționa și pentru depozitare logistică sau punct de informare, ori oficiu de închirieri biciclete într-un parc.
Sistem constructiv
Un container depozitare este construit pe o structură cadru de oțel ușor cu pereți exteriori tip panouri sandwhich placați cu tablă galvanizată cu grosime de 0,50mm, izolați cu spumă polistiren de 50mm, marca Hekimpor, clasa de rezistență incendiu B1 și decorată cu lambriuri simple de PVC. Panourile sandwich sunt preferate pentru nivelul ridicat de termo și hidroizolație în zone climatice cu vreme schimbătoare. Acestea permit eficientizarea consumului energetic și asigură confort termic datorită opțiunilor pentru diferite grosimi în funcție de zona climatică. La căptușirea podelelor unui container office se utilizează panouri ignifuge din ciment natural (fibrociment) marca HEKIMBOARD care nu conțin azbest și nu sunt afectate de condițiile climatice.
Acoperișul containerului este realizat din tabla trapez galvanizata izolata cu vata minerala, tavanul este placat cu lambriu PVC, pe laturile acoperisului exista canale care colecteaza apa pluviala, iar tamplaria usilor si ferestrelor este din profile PVC. Operatiunea de galvanizare a oricarui tip de container este absolut necesara pentru ca otelul sa nu sufere de actiunea corodarii.
Transport, montaj și întreținere
Containerele sunt ușor de întreținut, au o masă redusă și odată montate, transportul lor se realizează cu ajutorul unei macarale ancorată în câteva puncte și a unei platforme de transport. Împachetate, containerele stivuite în elemente constructive sunt depozitate într-un spațiu restrâns.
Montajul containerelor se realizează de către echipele specializate HEBO ROM pe baza unor proceduri de lucru standard. Este recomandat ca demontarea unui container să urmărească același protocol, astfel echipele HEBO ROM sunt disponibile pentru activitatea de demontare.
La nivel de costuri de producție, containerele HEBO ROM sunt accesibile pentru companii și cumpărători individuali în cele mai avantajoase condiții financiare. Timpul de proiectare, execuție și montaj este redus la minim datorită avantajelor constructive oferite de sistemele HEBO ROM și echipele specializate.